LEVENDE VERBINDINGEN

“Mensen met een beperking zijn volwaardige burgers. Het is belangrijk dat we hen niet reduceren tot hulpvragers, maar hen kansen bieden om zich zo volledig mogelijk te integreren in de maatschappij.”
– Bart Vanmechelen, Levende Verbindingen

Een cultuur van dialoog 

We streven ernaar met zorg en respect met elkaar om te gaan. Vertrouwen, flexibiliteit en inlevingsvermogen zijn daarbij belangrijke bouwstenen. Zorgen doen we op Iona,  in de mate van het mogelijke, steeds in samenspraak met zowel onze cliënten, als met hun thuiscontext en netwerk. De dialoog met ons netwerk houden we onder meer levend via: 

  • de oudervereniging
  • de GOVAG (Gebruikers- en Oudervereniging Antroposofische Gehandicaptenzorg)
  • de Conferentie voor en door personen met een handicap in Vlaanderen, in Nederland en op Europees Niveau.

Iona Magazine & Iona Intern

We communiceren zeswekelijks over onze pedagogie en activiteiten in Iona Intern en Iona Magazine.

Iona Intern is het interne magazine voor onze medewerkers. Hierin houden we ons team op de hoogte van belangrijke nieuwtjes, vormingsmogelijkheden, vacatures en nieuwe collega’s. 

Iona Magazine is ons magazine voor bewoners, ouders en sympathisanten. Het biedt een inkijk, in woord en beeld, in onze bruisende zorggemeenschap. Je vindt er artikels in terug over onze pedagogie en ontdekt alles over het reilen en zeilen op Iona.
Ontvang je het magazine ook graag tweemaandelijks in je mailbox? Schrijf je dan <hier> in. 

Herinneringen smeden

We hechten vanzelfsprekend veel belang aan het contact met de thuiscontext van onze bewoners.  Naast het actief inzetten op een zorgvuldige communicatie, organiseren we op Iona ook regelmatig feesten en activiteiten voor zowel de cliënten, de medewerkers als de bredere sociale kring van familie, vrienden en buren. Deze momenten versterken zowel de verbindingen tussen de mensen op Iona zelf, als deze tussen Iona en de omringende wereld. 

Enkele vaste waarden zijn de nieuwjaarsreceptie, de traditionele Iona quiz en de jaarlijkse kaas- en wijnavond, het lenteontbijt. Regelmatig worden ook bijzondere muzikale optredens georganiseerd in onze grote zaal. Zo mochten we onder andere al het Antwerp Symphonic Orchestra ontvangen. Een ware belevenis.

Dag van de Zorg 

Op de ‘Dag van de Zorg’ stellen we als zorggemeenschap met plezier onze deuren open voor bezoekers die graag de sfeer in onze gemeenschap eens komen opsnuiven en willen ontdekken hoe we hier samen leven, wonen, leren en werken.

Scroll naar boven