Gezocht: nootjes om te kraken

Walnoten en hazelnoten zijn sinds enkele jaren een erg gegeerd goed geworden in onze dagbesteding op Iona. Na het rapen en drogen worden ze het hele jaar rond gekraakt en zorgvuldig uitgesorteerd door ons bakkerijteam. Dan worden ze verwerkt in koekjes, taarten, brood en vooral ‘en masse’ in onze populaire granola.

Koudgeperste walnootolie

Tijdens natte en koude winterdagen gaat het tuinteam ook aan de slag om een grote hoeveelheid van de walnoten te kraken en te sorteren. Slagmolen ‘De Laermolen’ in Hoogstraten perst ze tot heerlijke koudgeperste walnootolie.

Crisis

Door een zich snel verspreidende ziekte onder de notenbomen in Vlaanderen is dit jaar de eigen oogst op Iona bijna nihil geweest. Dit is een tegenvaller want voor de bakkerij en ons notenolie- atelier hebben we natuurlijk heel veel noten nodig. Daarom vragen we jullie hulp.

Oproep

Hebben jullie thuis of in vrienden- of familiekring mensen die wal-of hazel- noten op overschot hebben? Het tuin- en bakkerijteam zou er heel blij mee zijn. Ook noten van oogstjaar 2022 zijn zeker nog welkom.

PRAKTISCH:

Je kan de noten afgeven op Iona, aan de bakkerij of de boerderij of ons een belletje geven op ons algemeen nummer: 03 491 02 00.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven