De zomer op Iona – Een namiddag naar Pakawi Park

Op 5 augustus trok Peggy Vanderbauwhede samen met Sam, Kim, Amber en Jarno van Peronniek Beneden naar Pakawipark. Een verslagje van een geslaagde dag. 

Peggy: “Voldoende drinken en een vieruurtje: we waren goed voorzien om een middagje naar Pakawi Park te gaan. En ook het ontsmettingsmiddel ging mee voor het sanitair. Want uitstappen maken mag dan bij de zomervakantie horen, we blijven wel heel voorzichtig in deze tijden. We hadden geluk met het weer: het was een zonnige dag en toch niet té warm. 

Het terrein van Pakawi Park heeft nog veel natuurlijke charmes. We konden er dieren bekijken van alle soorten. Gelukkig waren er niet teveel variaties per diersoort, zo bleef het boeiend voor onze bewoners. 

Waar Kim en Amber echt voor zijn gaan zitten, is de leeuw! Dat viel me zo op. Ze konden erg genieten van het majestueuze dier op zijn verhoog. De hagedissen en varanen vond Jarno dan weer fascinerend. Sam was onze wegwijzer. HIj bekeek alle dieren en bezienswaardigheden in een sneltempo. Van de grotere dieren was hij het meest onder de indruk. De opgezette dierenverzameling deed wel veel vragen rijzen bij Jarno. Zijn die dieren dood? Waaraan zijn die dan gestorven? En hebben ze dan de echte ogen gebruikt? Tja, het is dan ook een speciaal gegeven, die taxidermie…Na heel wat gezien te hebben, met veel wows en wauws, zijn we op de schommels weer wat tot onszelf gekomen. Om de namiddag in schoonheid af te ronden, mocht iedereen een drankje kiezen uit de kiosk. Het was een vreugdevolle uitstap, een verrijkende namiddag om te koesteren.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven