Het Antwerp Symphony Orchestra op Iona

Een betoverend concert van topniveau!

Wij zijn de grote gelukkigen die op 13 september het prachtige Antwerp Symphony Orchestra mochten ontvangen op Iona. Het bericht van hun komst bereikte ons vorig schooljaar. Al snel zijn we toen gestart met een wekelijkse les op maat voor de kinderen en volwassenen die er graag bij wilden zijn. We zoomden telkens in op één instrument. Zo konden we onze oren en aandacht aanscherpen om samen naar deze bijzondere gelegenheid toe te leven. Tijdens de lessen zagen en hoorden we veel instrumenten in het echt. Er is zelfs een fagottist langsgekomen.

En toen kwam het grote moment: de ‘Filharmonie’, zoals die vroeger heette, zat klaar. Wij, bewoners, personeel en enkele tienerklassen van de Steinerschool van Lier, waren vol verwachting. De eerste tonen werkten betoverend. Wat een mooie balans, wat een prachtige sound… Dat kan alleen een orkest van topniveau! Tijdens het concert reageerde de zaal nu eens stil, dan weer met veel enthousiasme.

Boeiend van begin tot einde

Het programma was helemaal aangepast aan een publiek zoals het onze: meerdere korte klassieke stukken, dan weer wat lichtere stukjes, gevolgd door heerlijke filmmuziek. Op het einde werden we getrakteerd op een aaneensluiting van liedjes van de Beatles. De orchestratie was zeer goed en de partituren waren zodanig verdeeld dat alle instrumenten hun aandachtsmoment kregen. Het concert bleef onverminderd boeiend tot op het einde.

Het grootste deel van het publiek was zeer enthousiast en erg onder de indruk. Een bewoonster zei, duidelijk in haar stijl: “Ze mogen nog eens komen.” Vrij vertaald: “Ik vond het erg mooi en wil meer.” Duidelijk, hé?

Zin om na te genieten van al dat betoverend moois? Hier kun je een kort videofragment van het concert bekijken. Een aanrader!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven