Het FAM bakte ze bruin

“Sinterklaastijd, speculaastijd”: dat nemen we binnen de volwassenenwerking van het FAM de laatste jaren zeer serieus. Onze speculaasactie wordt elk jaar een groter en groter succes. Ondanks de belemmeringen door corona zijn we er toch in geslaagd om voor 5.400 euro aan speculaas te verkopen. Er rolden maar liefst 2.700 kleine Sintfiguurtjes uit ons speculaasmachientje en er werden 350 grote Sintfiguren met de hand gemaakt. We bakten met hoofdzakelijk biologische ingrediënten.

Vele handen maken lichter werk

Deze succesvolle actie, die ons zes weken in de ban heeft gehouden, is het resultaat van de inzet en samenwerking van veel mensen. Natuurlijk in de eerste plaats van de gasten van de bakkerij en van onze stagiaire Carmen. Samen stonden ze in voor het draaien van de kilo’s deeg (Jenny), het bedienen van het speculaasmachientje (Nicole), het vormen van de grote figuren (Michiel en Bram), het bestickeren van de zakjes en het verpakken van de speculaasfiguurtjes. Dit alles onder de vakkundige leiding van bakker Rick. Kurt zorgde voor de tekstjes en bakte de speciallekes (vegan, lactose-en glutenvrije speculaas). Ook Stefaan en Katia deden fantastisch werk, door de online bestellingen en betalingen op te volgen. En last but not least was er Philip, die ons uit de nood wist te helpen toen het speculaasmachientje het begaf.

Extra middelen voor onze werking


Van de winst van deze actie gaat een klein gedeelte naar de algemene werking van Iona. Het grootste gedeelte gaat naar het FAM zelf. Het geld zal doorheen het jaar gebruikt worden om extra leuke activiteiten te organiseren voor onze volwassenen.

“Een goed product verkoopt zichzelf” is een leuze die we echt wel kunnen toepassen op onze Iona speculaas. Van overal hoorden we lovende commentaren. Omdat de speculaas zo in de smaak valt, zijn we nu volop een speculaaskoekje aan het ontwikkelen waarin het logo van Iona zal gedrukt staan. De eerste bakproef is achter de rug en het resultaat is goedgekeurd. Je hoort nog van ons!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven