Het grote confituuravontuur

De kinderen van klas De Link hebben de voorbije weken niet stilgezeten. Wat begon met het plukken van een emmertje peren, groeide uit tot een heus project waar ondertussen heel wat potjes confituur en appelmoes bij kwamen kijken. De motivatie bij de kinderen is groot. Begeleidster Inne Renders legt uit waarom.

Inne: “In september hadden we peren geplukt van de perelaar op ons domein en ik kreeg het idee daar met onze klas confituur mee te maken. Diezelfde namiddag zijn we erin ingevlogen. Na afloop besefte ik dat de kinderen echt alles zelf hadden gedaan, op het uitgieten van de hete confituur in de potten na. Ze hadden zelf de peren geplukt, geschild en gesneden. Ze hadden zelf de suiker afgewogen en in de potten geroerd. 

Misschien konden we hier wel een project van maken en zelfgemaakte confituur verkopen om wat extra inkomsten te genereren? Ik heb het idee met enkele collega’s besproken en daar werd met veel enthousiasme en aangeboden hulp op gereageerd.”

Vele handen maken licht werk én… lekkere confituur

Inne: “Kurt gaf ons een heerlijk recept voor appel-pompoenconfituur en bood aan om in de toekomst ook aardbeien en rabarber voor onze confituur opzij te houden. Sabina wil het project mee begeleiden vanuit de TOA-lessen en An, onze vrijwilligster op donderdag, bood aan een flyer voor ons te ontwerpen. Zij helpt ons nu ook bij het afwerken van de potjes met mooie labels. Op korte tijd hadden we plots een geoliede machine en ondertussen hebben we al een vijftigtal potjes gevuld.”

Zoete feestdagen op het menuInne: “Met de feestdagen in het vooruitzicht hebben we ook de werkmannen aangesproken. Of zij voor ons geen houten bakjes wilden maken zodat we mooie cadeaupakketjes kunnen verkopen? Michel is de uitdaging aangegaan en heeft heel mooi werk geleverd. Nu kunnen we onze pakketjes met confituur en appelmoes verkopen in een mooi aangekleed kistje. 

De bestellingen lopen beter dan verwacht. We hadden gehoopt 100 tot 200 euro op te halen. Met de huidige bestellingen hebben we al 870 euro opgehaald!  Een groot succes dus.”

Van confituur tot avontuur!

Inne: “De kinderen zijn heel gemotiveerd en met reden: de opbrengst van ons project zal volledig worden gebruikt om in de toekomst zorgelozer op kamp te kunnen gaan. Twee jaar geleden trokken we voor het eerst met onze klas op kamp. De kinderen hebben daar ontzettend van genoten. De ouders hadden toen het volledige kamp gefinancierd. Met ons confituurproject willen we nu ook vanuit de klas mee het kamp financieren, zodat er al eens een extra ijsje of activiteit mogelijk is. De kinderen zijn ontzettend enthousiast over dat vooruitzicht. En het confituur maken verloopt helemaal volgens de regels van de kunst. Onze confituurmakers dragen een haarnetje, een masker en handschoentjes voor de hygiëne en ze volgen nauwgezet de recepten. Dit najaar hebben we peer-gemberconfituur, appel-pompoenconfituur en uienconfituur in de aanbieding. Die verkopen we samen met drie soorten huisbereide appelmoes, met kaneel, gember of rozijntjes.  In het voorjaar vervangen we de appelmoes door zelfgemaakte vlierbessensiroop en maken we confituur met aardbeien, kersen en rabarber. We hopen dat de mensen die nu besteld hebben tevreden zijn en kijken al uit naar ons volgende confituurseizoen. En naar het kamp natuurlijk!” (lacht) 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven