All I want for Christmas is… Santa Claus

Tekst: Kurt De Herdt

Jammer genoeg was 2021 weer een Covid-jaar, waardoor we qua activiteiten buiten de muren van Iona weer sterk beperkt waren. Geen Buitenbeenpop, geen wandeling in de Ardennen, geen klassieke daguitstap naar Bobbejaanland of de Efteling. Wel werken in bubbels per groep. Wel grote delen van het werkjaar de externe gasten thuislaten.

De begeleiders van het FAM (nvdr: de werking voor volwassenen) staken de koppen bij elkaar, zodat we de gasten als afsluiter van het jaar toch een mooi corona-proof kerstfeest konden geven.
Op de donderdag vóór kerst werd iedereen om 13 uur goed warm aangekleed verwacht aan het kampvuur bij de grote eik. Om in de sfeer te komen werden alle gasten voorzien van leuke kerstmutsen, kerstbrillen of rendierhorentjes. De keuken bakte lekker hamburgers en worsten op de BBQ. Toen kreeg Frank plots, uit het niets, een telefoontje. Het was de kerstman, die zijn weg naar Iona niet meer vond en om hulp vroeg. Na een zoektocht in de wijde omgeving werd de oude man dan toch gevonden in een van de stallen bij boer Lodders. De kerstman werd begeleid naar Iona, waar hij zich ontpopte tot een waar fotomodel. Iedereen mocht en moest met hem op de foto. Via een muzikale doorgeefronde (met uiteraard allemaal kerstliedjes) werd bepaald in welke volgorde iedereen zijn kerstpakje bij de kerstman mocht ophalen. In de cadeautjes zaten sjaals, plaids, kousen, mutsen en nog veel meer. De gezellige namiddag werd afgesloten met warme chocomelk, glühwein en lekkere kerstkoekjes, gebakken door onze bakkerij. En of het een geslaagde middag was!

Ho ho ho!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven