Een sfeervolle adventsmarkt

Sinds enkele jaren organiseert onze atelierwerking een adventsmarkt. Een ideaal moment om te laten zien wat de mensen in het atelier doorheen het jaar aan moois gemaakt hebben. En natuurlijk ook een prima gelegenheid voor de bezoekers van de markt om cadeau-ideetjes op te doen en eindejaarsgeschenken in huis te halen. Het werd weer een mooie en succesvolle editie!

Jochem Van Dyck: “In 2020 moesten we de markt online laten plaatsvinden. Ditmaal kon het gelukkig weer live. Omdat er net veel besmettingen waren geweest, werd het een editie in kleinere kring. De medewerkers van Iona konden langskomen, maar externe bezoekers, familie en vrienden konden we ditmaal jammer genoeg niet uitnodigen. 

Het was voelbaar hoeveel deugd het de bewoners deed dat het marktje dit jaar niet virtueel plaatsvond, maar dat ze het live samen konden opstellen en bemannen. Ze hingen mee de affiches op, stalden mee de koopwaar uit en hielpen bij het inpakken van de cadeautjes. Het geeft natuurlijk een heel ander gevoel om mensen effectief je creaties zien bewonderen. En ook: om te zien dat ze door iemand mee naar huis genomen worden, voor zichzelf of om aan een geliefde cadeau te doen. Het leefde echt in de groep en het was mooi om te merken hoe trots onze bewoners waren op hun creaties, wanneer ze complimentjes kregen of vragen over het maakproces. Dankzij de begeleiding van Katelijne waren er dit jaar ook extra veel mooie creaties in klei te koop. Stuk voor stuk items die de bewoners samen met haar maken en waaraan iedereen naar eigen vermogen een steentje bijdraagt.” 

Een mooie opbrengst 

Jochem: “Enkele weken vóór de adventsmarkt stonden we vanuit Iona ook op de geschenkenbeurs van de Steinerschool, met zelfgemaakte producten van Fionport, De Schakel, onze bakkerij en het atelier. We verkochten er voor zo’n 400 à 500 euro aan producten. Die som zal gebruikt worden voor kampen en uitstapjes met onze gasten. De adventsmarkt zorgde nog eens voor een bedrag van ongeveer 700 euro. Volgens mij is dat de grootste opbrengst die we al ooit hadden. Een deel daarvan gaat naar de algemene pot van Iona, een ander deel zal besteed worden voor aankopen voor het atelier, of om eens een extraatje te kunnen voorzien voor de gasten van het atelier. We blikken met een goed gevoel terug op deze geslaagde editie en hopen dat we onze volgende adventsmarkt weer kunnen openstellen voor iedereen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven