Buitenbeenpop!

Een jaarlijkse traditie voor onze volwassen bewoners is het afsluiten van de zomer met Buitenbeenpop, een openlucht schlagerfestival in Leopoldsburg voor personen met een beperking. Altijd een schot in de roos. Dit jaar werd het festival omwille van de corona-maatregelen in een online jasje gegoten en beleefden we de dag op ons eigen domein. De ambiance was er niet minder om.

Live artiesten op afstand

Een online muziekfestival… dat is toch niet hetzelfde? Neen, inderdaad, niet helemaal. Maar waar een wil is én zin om te feesten, daar is een weg. Op vrijdag 28 augustus bouwden we samen met onze volwassen bewoners de grote Joriszaal om tot een heus festivalterrein.
Jannes Smits: “We hebben een dranktoog gebouwd en een toog waar je frietjes met stoofvlees kon bestellen – onze traditionele festivalkost. Er waren lampjes en slingers, de livestream met de optredens van de artiesten werd geprojecteerd op de grote muur en Annelies had boxen geregeld voor de muziek. Dankzij het mooie weer konden we buiten op de binnenkoer eten en in de namiddag genoten we van mocktails en appeltaart.
De sfeer zat heel goed. We hebben uit volle borst meegezongen met alle nummers die we kenden en er was niet één moment waarop de dansvloer leeg was. Ondertussen genoten de kinderen en jongeren van het festival in de kleine zaal, in hun eigen bubbel. Deze editie van buitenbeenpop was zonder twijfel een buitenbeentje, maar het was wel een zeer geslaagde dag!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven