De zomer op iona – Het Werkhuis hooide en ging op bivaktocht

Nadat eindelijk al het hooi was binnengehaald, trokken elf jongeren van Het Werkhuis in juli op bivaktocht, samen met vijf begeleiders. Ook Pauline en Louis waren van de partij, twee ezels die enkele dagen met de groep mee wandelden. De regen was alomtegenwoordig, maar dat kon de pret niet drukken. 

Kelly Veltmans: “We hebben een erg nat voorjaar en een natte start van de zomer gehad, waardoor het hooi aan het begin van de zomervakantie nog niet binnengehaald was. De andere jaren is dat wel het geval. Knap hoe onze jongeren ook in juli naarstig verder aan het werk gingen. Dat was zeker niet evident, vooral als je bedenkt dat de andere jongeren op Iona ondertussen vakantie hadden. Af en toe organiseerden we een voetbalmatch om het plezier erin te houden. En dat hielp. Hoedje af voor het vele werk dat werd verzet!

Met de ezels op pad

Kelly: “Op 12 juli zijn Raf, Maarten, Roos, Bart en ik zelf me de jongeren op vijfdaagse trektocht vertrokken. De eerste drie dagen waren we in het gezelschap van twee ezels. Pauline trok een karretje met onze spullen, Louis droeg een trekkersdrager met onze tenten erop. Onze kleren droegen we allemaal zelf in een rugzak.
Het avontuur zat er al meteen in, want voor de eerste nacht hadden we geen kampplaats geboekt. We zijn al wandelend op zoek gegaan naar een slaapplek voor de nacht. Die vonden we op een boerderij in Herenthout, waar we onze tenten mochten opzetten in het veld. 

Op dinsdag ging de tocht verder naar Bevel. Daar kampeerden we aan een vijver. Een leuke locatie, want er lag ook een bootje waarin we konden varen. Dat het regende hield de jongeren niet tegen: ze gingen het water op!”

Water en vuur

Kelly: “De volgende dag zijn we verder gestapt naar de Bartstraat in Kessel, waar ook een domein met een heel grote vijver ligt. Het was nog altijd koud en nat, maar er werd niet gezeurd. De jongeren wilden hout maken en dat hebben ze, ondanks de regen, ook gedaan. Ze sprokkelden hout en het vuur zorgde meteen voor gezelligheid en warmte. Kristel kwam chilli con carne en ander lekkers brengen. Dat was een feestje. Eens niet moeten koken, maar gewoon onze voeten onder tafel schuiven. En ook de volgende avond was het feest. Dan zijn we pizza gaan eten op restaurant. Van woensdagmiddag tot vrijdagmiddag zijn we op het domein in Kessel gebleven. De kou en de nattigheid werden vergeten door heel veel gezelschapsspelletjes te spelen rond het vuur. Vooral het weerwolvenspel was in. En ook de katrol boven het meer zorgde voor heel wat momenten voor plezier. Op vrijdag gingen we terug naar Iona, met nieuwe herinneringen op zak.” 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven