Eline Blockx neemt organisatie medische begeleiding op

Eind 2020 nam Iona na vele jaren afscheid van verpleegster Marianne Van Braekel, die nu van een welverdiend pensioen geniet. Mariannes takenpakket wordt voortaan verdeeld over twee medewerksters. Eline Blockx neemt de administratieve en organisatorische taken op en Joke Coussement zal instaan voor de medische handelingen. 

Eline, kun je iets vertellen over de nieuwe taken die je opneemt? 

Eline Blockx: “Eigenlijk gaat het om alle handelingen die te maken hebben met het organiseren, plannen en opvolgen van de medicatie en de medische afspraken voor onze bewoners. Meer concreet zal ik het overzicht behouden van de medische controles en alle afspraken bij dokters en specialisten maken en opvolgen. Ik zal onze bewoners ook begeleiden bij hun afspraken.
Wat de medicatie betreft, zal ik wekelijks alle bestellingen verzamelen en doorgeven aan de apotheker en alle medicatie vervolgens ook ophalen en verdelen over de groepen.
Momenteel sta ik ook mee in voor de coördinatie van de coronavaccinaties, samen met Ann Verhaert. Medische handelingen zal ik niet uitvoeren, aangezien ik geen verpleegkundig diploma heb. Dat deel van Mariannes pakket neemt Joke op zich.”  

Je bent ook begeleider in Peronniek. Wat motiveerde jou om voor deze nieuwe functie te solliciteren? 

Eline: “Ik plan en organiseer graag en was op zoek naar een manier om die kwaliteiten meer in mijn job kwijt te kunnen. Ik houd ervan lijstjes te maken en dingen op te volgen en te coördineren. Een deel van het takenpakket dat Marianne vroeger opnam, sloot dus mooi aan bij mijn vraag.
Ik werk momenteel deeltijds op Iona, omdat ik ook een opleiding volg. Van die 50 procent gaat nu ongeveer 20 procent naar begeleiding in Peronniek Beneden. De overige 30 procent zal ik instaan voor de organisatie en administratie van het medische luik. De uren die ik niet langer opneem in Peronniek, worden opgevangen door Ine De Neef en tijdens weekends ook door Peggy Vanderbauwhede.” 

Waar kijk je het meest naar uit in je nieuwe job? 

Eline: “Naast het plannen en organiseren, wat ik sowieso heel fijne taken vind, kijk ik ernaar uit om onze volwassen cliënten beter te leren kennen en de contacten met de ouders te verzorgen. Ook het in goede banen leiden van bijvoorbeeld het jaarlijks bezoek van dr. Puylaert vind ik een leuke uitdaging. Hij voorziet onze bewoners waar nodig van orthopedische steunzolen.”

Veel succes en voldoening gewenst in je nieuwe functie!

Eline: “Dank je. Het is een hele eer om Marianne te mogen vervangen. Ik ben een dag samen met haar op pad geweest om wegwijs te raken in mijn nieuwe job. Marianne had alle informatie mooi uitgeschreven en ze heeft me voorgesteld aan de apotheker. Het was een fijne joboverdracht. Marianne liet me ook weten dat ze altijd bereikbaar is als ik vragen heb. Heel aangenaam om te weten dat die back-up er is.” 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven