Het zorginvesteringsplan

SOM, de beroepsfederatie van sociale ondernemingen, liet via een persbericht weten dat zorgaanbieders blij zijn met de investering in ondersteuning voor personen met een beperking, maar dat we nu moeten voor wie achterblijft.

SOM: “De beslissing van de Vlaamse Regering om de wachtlijsten voor personen met een handicap aan te pakken is een hart onder de riem van de duizenden mensen die wachten op gepaste ondersteuning. Eindelijk krijgen ze het perspectief waar ze al lang op wachten. Met het persoonsvolgend budget kunnen personen met een handicap de ondersteuning organiseren zoals ze het zelf wensen.

De beslissing is ook een belangrijk signaal naar iedereen die werkt in de sector. De snelle toekenning van de extra budgetten is een uitdaging voor gebruikers en zorgaanbieders. We leven in een complex zorglandschap, waarbij advies en begeleiding van professionele hulpverleners noodzakelijk is om de weg te vinden in het aanbod. Voor zorgaanbieders is het de komende weken alle hens aan dek om alle vragen te beantwoorden. Daar zal veel creativiteit en flexibiliteit voor nodig zijn, waar oplossingen zullen worden gezocht in samenwerking, met mantelzorgers, met hulpverleners binnen en buiten sector.

De Vlaamse Regering geeft hoop aan de sector, maar dit is pas de start. In prioriteitengroep 2 en 3 zijn nog veel wachtenden waar duurzame oplossingen voor nodig zijn. We mogen hier niet stoppen en pleiten om werk te maken van een sterk toekomstverhaal voor de hele sector en we blijven ijveren voor een meer inclusieve samenleving.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven