Veu ‘t personeel

Sinds dit jaar staat er een mooie groentekar op ons domein, waarin regelmatig verse oogst te vinden is. Een winterproject dat dankbaar door het personeel onthaald werd. Kurt De Herdt geeft een woordje uitleg. 

Kurt: “We kweken hier op Iona een groot gamma aan biologische groenten, kruiden en fruit, voornamelijk om in onze eigen keuken te verwerken. Is er toch een teveel aan bepaalde gewassen, dan bieden we die gratis aan het personeel aan. De voorbije winter ontstond het idee om hiervoor een mooi plaatsje te voorzien, goed in het zicht, op een plek waar iedereen dagelijks voorbij loopt. Zo gezegd, zo gedaan. Als winterproject hebben we tweedehands een houten stootkarretje gekocht. Dat hebben we samen met onze gasten afgeschuurd, een nieuwe laag verf gegeven en van nieuwe wielen voorzien.
Het karretje kreeg de naam ‘Veu ‘t personeel’. De gasten van het atelier hebben deze naam heel mooi met een brander in het houtwerk gegraveerd.

Het stootkarretje staat in de schaduw onder een lindeboom, schuin tegenover de keuken. 

Zijn er groenten op overschot, dan worden die daarin uitgestald én sturen we een mailtje naar onze collega’s met het aanbod. Zo krijgt iedereen de kans om ook thuis te kokerellen met onze verse biogroenten.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven