Lien Van Laere schrijft boek over vijftig jaar zorg

“Er heerst een microklimaat, het is hier altijd een paar graden warmer”

Hoe breng je vijftig jaar geïnspireerde zorg in beeld op een manier die zowel de filosofie, als de dagelijkse werking als de mensen alle eer aandoet? Lien Van Laere deed het in het boek ‘Levende Verbindingen’.

Een tijdscapsule vol warme portretten over vijftig jaar goede zorg. Dat is het boek Levende Verbindingen. Aan bod komen Iona, Widar, Talander, Christoforus, De Speelhoeve en de Parcivalschool: zes initiatieven voor buitengewone mensen.

Buitengewone zorg voor en door buitengewone mensen

Auteur Lien Van Laere dompelde zich onder in heilpedagogie en sociaaltherapie. Ze praatte met talloze betrokken pioniers en bewoners, medewerkers en therapeuten, ouders en andere sympathisanten. Buitengewone zorg voor en door buitengewone mensen.

Zorg tot in het kleinste detail

Lien Van Laere: “Een van de mensen die ik interviewde, zei over een van de initiatieven het volgende: ‘Hier heerst voor mij een microklimaat, het is hier altijd een paar graden warmer’. Telkens als ik een initiatief bezocht, begreep ik wat hij daarmee bedoelde. Als je op plekken komt waar zorg, aandacht, visie en passie aanwezig zijn, dan voel je dat ook echt. En ik heb het op elk van deze zes plekken gezien, gehoord en gevoeld: hoeveel zorg en aandacht er is voor het grootse in het kleine, voor het wezenlijke. Voor dat wat ons mens maakt, met en voorbij onze beperkingen. Dat heeft me geïnspireerd, ontroerd en diep geraakt.”

Dit prachtige boek is verkrijgbaar bij Iona voor slechts 20 euro.
Stuur een mail naar info@ionavzw.be voor jouw exemplaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven