Nazomeren in Poperinge – Leefgroep Staffa (1/3)

September had voor onze volwassen bewoners nog een mooie vakantie in petto. We huurden een vakantiehuis in Poperinge, waar achtereenvolgens de gasten van Staffa, DunI en Bride een weekje van het goede leven gingen genieten. Leefgroep Staffa ging van 6 tot 10 september op kamp samen met Jolien, Jeroen en Stephanie. Een terugblik in woord en beeld. 

Jolien Sebreghts: “Het weerbericht zag er goed uit voor ons kamp: een warme nazomerweek met temperaturen tot wel 29 graden! Maandag in de vroege namiddag vertrokken we naar Poperinge. Na een lange rit door het drukke verkeer, kwamen we aan in het huis, dat meteen bij iedereen in de smaak viel. De eerste avond hebben we het lekker rustig aan gedaan: uitpakken, buiten een hapje eten, nog wat spelletjes en tv-kijken en op tijd naar bed. Op dinsdag stond een dagje Middelkerke op de agenda. We bezochten er het zandsculpturenfestival van FC De Kampioenen. Heel leuk, want je kon er niet alleen naar de sculpturen kijken, maar ook T-shirts kopen met spreuken van De Kampioenen erop én een zoektocht doen waarbij je vragen kon oplossen. De gasten vonden het geweldig. We pikten in Middelkerke ook collega Stephanie op, die een dagje later was aangekomen, en genoten ‘s avonds met z’n allen van een heerlijke barbecue.” 

Samen uit, samen thuis!

“Ook op woensdag trokken we eropuit, want er stond een ritje met de huifkar gepland. Die kwam ons letterlijk aan de deur oppikken. Voor Jan, die in een rolstoel zit, waren oprijplanken voorzien. Het was een heel avontuur voor hem om in de huifkar te geraken, want wat was het steil! Maar het lukte en we waren allemaal blij dat iedereen mee aan boord kon. Onderweg stopten we voor een lekker dessertje en hielden we ook halt in een pittoresk dorpscafeetje dat echt nog de sfeer van vroeger uitademde.
Na onze huifkartocht trokken we naar de abdij van Westvleteren, waar we samen iets hebben gegeten. De liefhebbers van het betere bier bestelden bij de maaltijd een lekker biertje. De bekende trappist van Westvleteren is maar beperkt verkrijgbaar, dus die kunnen bestellen was bijzonder en voor sommige van onze mannen echt wel genieten.” 


Dieren kijken en pootjebaden

“Donderdagvoormiddag trokken we met z’n allen naar vzw Zonnegloed, een opvangcentrum voor wilde en verwaarloosde dieren. Altijd leuk, dieren kijken, en het was vooral ook bijzonder dat bij elk dier een uniek verhaal hoorde. Daarna reden we door naar Koksijde voor een dagje aan zee. We hadden een strandrolstoel gehuurd voor Jan, zodat we allemaal samen het strand op zouden kunnen. De rolstoel was waterproof, dus ook Jan kon mee pootjebaden. De rolwagen terug naar de dijk duwen was een heel karwei, maar gelukkig waren er genoeg sterke armen om te helpen. 

Na nog wat kuieren door de winkelstraten en een deugddoend terrasje gingen we terug naar ons vakantiehuis, waar een wokschotel op het menu stond. En dan was het alweer tijd om in te pakken.” 

Niets moet, alles mag

“Op vrijdag zijn we op tijd opgestaan en hebben we met z’n allen het huis in orde gebracht. Op de terugweg naar Iona maakten we nog een stop aan het bezoekerscentrum van Jules Destrooper, waar we het smullen was van de lekkere koekjes. Onze vakantie afsluiten deden we met een lunchpauze in Lunch Garden.
Het was een heel leuke week, met niet alleen toffe activiteiten buitenshuis, maar ook veel rustige momenten in het huis en in de tuin. Spelletjes spelen, een partijtje KUBB, wat later dan gewoonlijk naar bed en ‘s avonds lang buiten zitten zomeren: het hoorde er allemaal bij. De sfeer was echt fijn en ontspannen. Niets moest, alles mocht. Precies zoals een vakantie hoort te zijn.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven