NIEUW: Mooie handgemaakte tajines

In het atelier werden de handen weer flink uit de mouwen gestoken. Nieuw in het assortiment zijn onder andere deze prachtige ovengebakken tajines. Goed voor heerlijke winterse stoofpotjes of om ‘s zomers kleurrijke salades in te serveren. 

Katelijne Elst: “Aan onze tajines wordt met veel handen samengewerkt. Eerst wordt de gietklei gemixt. Dat taakje wordt meestal opgenomen door Lies, Christiaan, Bram en Emilia. Het is een activiteit die om veel zorgvuldigheid vraagt. Lies is er heel fier op hoe goed ze dit kan. Het is als een soepje maken in de keuken, maar dan met klei.
Als de klei goed is gemixt, zetten we de wekker op een klein half uurtje. Wanneer die afloopt, komt Lies me roepen om de klei uit te gieten. Tegelijk leer ik haar om niet op de wekker alleen te vertrouwen, maar ook op wat ze ziet. Als de klei aan de rand dikker wordt, is het tijd om te gaan gieten. Het is knap om te merken dat Lies zelf opmerkt wanneer de klei klaar is, los van de wekker.
Na het gieten van de klei, gaan de tajines in de oven en worden ze ruw gebakken, op hoge temperatuur. Na het afkoelen, plakken we verschillende silhouetten af. Tussen de beplakte vlakken in kan geschilderd worden. Sam schildert de vlakken, Kelly en Jenny nemen de fijnere details voor hun rekening. Zo werken we met verschillende mensen samen aan één tajine en kunnen we samen fier zijn op het resultaat.” 

Binnenkort te koop

De handgemaakte tajines vallen in de smaak! De eerste reeks van zes was bijna meteen uitverkocht. Momenteel werkt Het Atelier volop aan een nieuwe voorraad om te verkopen op de adventsmarkt. Daar zullen ook zelfgemaakte kandelaars, theelichtjes en ander mooi aardewerk verkocht worden. Na de adventsmarkt is het ook mogelijk om een bestelling te plaatsen. Reken op een wachttijd van ongeveer één maand vooraleer je tajine klaar is. 

De tajines worden te koop aangeboden voor de schappelijke prijs van 20 euro. Doordat ze op hoge temperatuur gebakken zijn, kunnen ze zowel in de oven, op het vuur als op een barbecue gebruikt worden. Ze hebben een doorsnede van 21 cm en zijn ideaal voor één- of tweepersoonsgerechten. Bestellen kan via katelijne.elst@ionavzw.be 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven