Wichtelen

Ook in deze ongewone tijden, en nu misschien wel meer dan ooit, is het belangrijk ons met elkaar te blijven verbinden en elkaar nu en dan eens te verrassen met een warm gebaar. Naar jaarlijkse traditie huppelt daarom ook tijdens deze adventstijd het wichtelmannetje op Iona rond.

Het wichtelmannetje is een kabouter die je nauwelijks hoort of ziet. Vaak wordt hij afgebeeld als een klein mannetje met een muts en een lange grijze baard. Het mannetje staat voor naastenliefde, warmte en gezelligheid. Gedurende de Adventsperiode zijn wij als medewerkers op Iona elkaars wichtelmannetje.
Al wie zin had om mee te wichtelen, trok in november een kaartje bij Hélène of Jolien. Daarop stond de naam van onze persoonlijke wichtel: degene voor wie we tijdens advent enkele kleine klusjes doen, zoals het overnemen van een afwasje, of die we nu en dan verrassen met een kleine attentie. 

Jolien & Hélene: “We hebben een stevige periode achter de rug, waarin we allemaal ongelooflijk ons best hebben gedaan. Het leek ons geweldig om elkaar eens extra in de bloemetjes te zetten. Daarbij houden we uiteraard rekening met de veiligheidsmaatregelen. Het coronaproof bereiken van onze wichtel vraagt dit jaar een beetje extra creativiteit. Zelf dachten we aan kleine gebaren als: iets liefs achterlaten in het postvakje van je wichtel, iets kleins aan diens auto of fiets bevestigen of een leuke verrassing creëren aan een buitenraam… We hopen dat het wichtelmannetje ook dit jaar weer voor heel wat hartverwarmende momenten zorgt.” 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven