Zonnige nieuwe creaties

In de dagbesteding voor volwassenen werd de voorbije maanden weer heel wat moois gemaakt. Zo onder meer ook deze kleurrijke vaasjes, ideaal voor wat fris lentegroen. 

Katelijne Elst: “Het maken van de vaasjes is, zoals alles wat we hier maken, een proces dat we samen met de gasten aangaan. Voor deze vrolijke vaasjes mixten Lies, Sofie en Emilia de gietklei. Kelly hielp bij het gieten van de eitjes in de mal — heel fijn om te doen. Arno heeft geholpen bij het mixen van het glazuur en Marij hielp bij het glazuren van de buitenkant. Wie bij welke stap hielp, hing af van wie op dat moment aanwezig was. Wanneer ik zelf niet aanwezig was, hebben de collega’s het maken van de vaasjes verder opgenomen. Het is een proces dat in heel wat stappen verloopt. Iedere stap dient zorgvuldig opgevolgd te worden om tot een mooi resultaat te komen. Ook de timing is belangrijk. De klei moet ongeveer een kwartier trekken in de mal. Per dag maakten we één eitje.”

De vaasjes, die gezien de beperkte oplage echt collector’s items zijn, werden voor 5 euro te koop aangeboden via het Iona winkeltje. Ze waren begeerd! De eerste collectie was direct uitverkocht en er volgden ook meteen nieuwe bestellingen. Wie volgend jaar graag één of meerdere exemplaren bestelt voor de paastafel, geeft best tijdig een seintje. Het atelier werkt ook met plezier op bestelling!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven